2015 / 11 November

#Colectiv – Între tragedie, nebunie și victime


 

Tragedia:

În 30 Octombrie, din vina lăcomiei, prostiei, neglijenței, ghinionului și inconștienței, clubul Colectiv a luat foc în timpul concertului celor de la Goodbye To Gravity. Întreaga țară a urmarit muțită de uimire, durere și neputință reportaje după reportaje, articole care numărau morții, familii îndurerate.

Am aflat cu toții că rockerii sunt genul de oameni care sunt în stare să moară pentru semenii lor, oameni care sunt capabili de sacrificii greu de imaginat pentru a ajuta pe cineva aflat în pericol. Stimă lor. Știam, ascult același gen de muzică și înțeleg perfect legătura specială ce se leagă între semeni. Respect! Îmi pare rău pentru ce s-a-ntâmplat și sincere condoleanțe!

Respect doctorilor, asistentelor, polițiștilor și tuturor celor care au facut și fac eforturi mari să lupte cu moartea.

Nebunia:

Tragicul eveniment a fost ca o alarmă de trezire pentru toții schizofrenicii, acoperiții din presă, conspiraționiștii, politicienii de mâna a doua și o specie interesantă auto-denumită “tineri, frumoși și liberi”.

Să-i luăm pe rând:

Schizofrenicii – oamenii care au auzit, văzut, comunicat cu spirite sau care pur și simplu au o legătură personală cu Universul sau/și cu Dumnezeu. Aici lista este absolut imensă, de la Ozana care a dat o declarație jignitoare și halucinantă, la nea Gigi pe care-l scuzăm că-și plătește cu vârf și-ndesat gura aia spurcată.

Acoperții – Generalii de carton care-s luați de buni de mare parte din publicul retard de pe rețele de socializare și care au dat ei știrea că doctorii, ministrii și televiziuniile ascund morți. A auzit cineva vreun parinte, frate, soră venind și zicând că nu-și găsesc ruda în spitale? (exceptând prina zi când totul a fost o degringoladă)

Conspiraționiștii – Specia asta a luat de la generali știri și le-a dezvoltat în povești fantasmagorice – foc plănuit, asasini plătiți, doctori criminali și toate cele.

Politicienii de mâna a doua – Fețe palide din scena politică au sărit din anonimat aruncând cu noroi. Madam M10 Macovei a revenit de urgență pe ecrane pentru nițică publicitate și pentru a mai fredona încă o dată replicile comunistoide.

Președintele nostru care a încercat să capitalizeze prin echipa lui ineptă de PR… nici cu el nu mă laud, dar la capitolul consilieri și PR e de departe cel mai slab.

Gabriel Oprea, a executat figura – capu-n poză, care a trezit mai multe flegme decât în cazul coloanei oficiale. (pe bună dreptate)

Tinerii frumoși si liberi – Na, aici e de discutat. #Oi, frate, oi! S-au trezit ei să circule-n turmă, să acapareze toată atenția în zile de doliu și să schimbe ei politica, democrația și probabil lumea. Au reușit să-l facă pe Ponta să-și dea demisia, probabil de scârbă și să ne aducă după lungi consultări politice un premier care a fost anunțat de două luni de zile pe surse de la Bruxelles. Să mai adaug că va fi cu susținere UNPR, deci a generalului mai sus menționat? În fine, bravo băieți și fete, frumoși și frumoase, ați reușit să rezolvați fix nimic din ce v-ați propus și să răpiți un moment solemn cu gălăgia voastră.

Victimele:

Dincolo de cele din club, că vorbim de cei care au murit, cei răniți sau cei care au scăpat doar cu sechele de ordin psihic – Evenimentul ăsta a făcut mult mai multe victime decât ne-am putea da seama privind superficial.

Doctorii – Cea mai recentă absurditate care face ocolul rețelelor de socializare estea aceea că doctorii români, care au sărit în noaptea aceea ca niște eroi să ajute, respectându-și jurământul și proprii colegi, sunt slabi pregătiți. Auzi, frate?! Ion Lascăr, un doctor de renume mondial, e slab pregătit. Cine dracu` v-a dat vouă dreptul să judecați doctori? Ăia au stat în școli mai mult ați stat voi pe Facebook. N-au viață personală de cele mai multe ori, iar meseria lor e al dracu de grea, dacă nu imposibilă uneori. Ați creat panica transferelor în alte țări doar ca să moară sărmanii ăia pe drum?

Familiile victimelor – Fugărite cu microfoane, băgate în spaimă de zvonuri false, nevoite să-și vadă copii arși la televizor, vazând neputincioși cum unii folosesc în stradă accidentul pe post de armă politică… etc.

Democrația – Dacă la fiecare zbucium al blogărilor de casă ai servicilor se dau jos guverne și se arestează oameni, atunci, vă anunț că democrația este și ea carbonizată.

P.S.: Vreți o țară ca afară? Granița e deschisă. Țara asta trebuie să evolueze, nu să devină peste noapte Elveția. Mai multă grijă la vot și poate grăbim evoluția.