2016 / 2 January

Cultul prostiei – Capitolul I


I. Remediile Nătăruce

Omul nu e mulțumit să creadă o minciună, el simte nevoia să-i convingă și pe alții că ceea ce a înghițit el fără să cerceteze e bun și sănătos pentru feng-shui, pentru ficat, pentru cancer și, de ce nu, pentru inteligență.

De la păr care crește miraculos (poate inghinal) cu prafuri de plante, până la remediul vecinei pentru infertilitate care te lasă gravidă instant – poate cu vecinul sau la clinica de fertilizare unde chiar se rezolva problema.

Noi românii le știm și distribuim pe toate, păcat că nu ne urmăresc oamenii de știință profilele, le-am salva miliarde de dolari în cercetare.

Leac pentru leucemie? Nicio problemă, a dat tanti Nuți un share  acum o săptămână cu metoda exactă de a țuguia buzele când pupi moaștele care te rezolvă pe loc.

Să nu mai vorbim de cancerul la plămâni care se curăță simplu (unii ați zice prin moarte) cu niște miere de albine și o frecție cu oțet. Am văzut eu că a dat Oreste share și el se pricepe la d`astea.

Ca să rezum gândirea deja rezumată – E niște conspirații la nivel mondial care vrea să ne omoare cu pastă de dinți, Coca-Cola și Pizza Hut, iar noi am găsit soluția rumegând scoarța de copac că așa făceau și strămoșii nostri, iar ei erau sănătoși. 

DA, sănătoși cu media de vârsta de 35 de ani, aș adăuga eu lipsit de orice fel de claritate și înțelegere asupra fenomenului “lecuiește-te și nu cerceta”

-VB-
NĂTĂRẮU, -ÁUCĂ, nătărăi, -auce, adj. (Adesea substantivat) Prost, mărginit la minte, neghiob, netot, nătîng 
P.S.: Poza e luată de aici, iar pastilele sunt un remediu natural care nu funcționează, la fel ca remediile despre care vorbeam mai sus.


Comments are closed.